Events

Workshops en activiteiten

Past events

Jan 21 - Mar 24

Cursus Boekbinden 1

Leer zelf mooie notitieboeken te maken. Tijdens deze cursus leer je verschillende bindwijzen, technieken om de kaft te maken en afwerkingsmethoden zoals kopkleuren. We gaan in de lessen ook in op materiaalkennis en theorie. 8 lessen handboekbinden op dinsdag van 19:30 - 22:00 (geen les op 11 en 25 februari). Inclusief korte pauze met thee/koffie. Prijs: € 180,- Mail naar maeyke.kok@outlook.com om je aan te melden.

7:30pm - 10:00pm CET

Tweede Walstraat 5, Nijmegen

Mar 23 - Mar 30

Tweedaagse workshop gemarmerd notitieboek

Tijdens deze tweedaagse workshop maak je eerst je eigen marmerpapier. Op dag twee gaan we met dat papier een notitieboek met een harde kaft maken. Zo maak je je notitieboek dus helemaal in jouw smaak. De workshop is op twee zaterdagen van 12:00 tot 17:00, met een korte pauze. Koffie, thee en een koekje wordt verzorgd. Prijs: € 80,- Meld je aan door te mailen naar maeyke.kok@outlook.com.

Tweede Walstraat 5, Nijmegen

Mar 14 - May 2

Cursus Boekbinden I

Leer verschillende technieken om zelf mooie notitieboeken te maken. Tijdens deze cursus leer je de volgende bindwijzen: - Koptisch - Gekartonneerd - Bandzetter met rechte rug Aan het eind van de cursus heb je tenminste drie boeken gebonden. We gaan in de lessen ook in op materiaalkennis en theorie. 8 lessen handboekbinden op donderdag van 19:30 - 22:00. Inclusief korte pauze met thee/koffie & koekjes. Prijs: € 180,- Mail naar maeyke.kok@outlook.com om je aan te melden.

7:30pm - 10:00pm CEST

Tweede Walstraat 5, Nijmegen

Dec 7

Open studio

Op 7 december is de officiële opening van mijn boekbindatelier. Iedereen is vanaf 16:00 welkom om binnen te lopen, een kijkje te nemen in het atelier en vervolgens een hapje en drankje te nuttigen in de zaal van Extrapool. Mijn examenboeken zijn in te zien en ook zullen er enkele voorbeelden te zien zijn van workshops en cursussen die ik volgend jaar ga geven. Er wordt koffie, thee en een glaasje bubbels geserveerd. Biertjes, fris en wijn zijn te koop aan de bar.

4:00pm - 7:00pm CET

Extrapool, Tweede Walstraat 5, Nijmegen

Dec 17

Workshop notitieboek maken - Kerstmarkt Smeltkroes

Op 17 december is het de hele dag kerstmarkt in de Smeltkroes! Zelf geef ik een korte workshop waarin je een notitieboek kunt maken, voor jezelf of voor onder de kerstboom. Je leert hoe je het boek kunt bekleden met linnen en sierpapier en je hebt de keuze uit een boek met blanco papier, met lijntjes, met ruitjes of met stippen (bullet journal). Locatie: unit 10 Tijd: 14:00 Kosten: € 25,- pp Plaats voor max. 6 personen

2:00am - 4:00am CET

Waalbandijk 16, Nijmegen